OVER DE WIJN

Zuiver Wijn

Mineraal wijn is wijn die nog gemaakt wordt op het veld; in de ‘cave’ probeert men zo weinig mogelijk te verliezen van de kwaliteit van de druif.

Op het veld.

De sleutel voor kwalitatieve druiven is heel simpel: de bodem zo veel mogelijk intact houden en de plant niet verwennen. Onthou: de druivelaar houdt van concurrentie, het is een klimplant die in zijn oorsprong op andere bomen klom!

Met deze druiven kan de wijnmaker aan de slag.

Wijnen worden gemaakt op het veld, in de cave probeert men zo weinig mogelijk te verliezen van wat men op het veld heeft verkregen. – Professor Luciano Tommaset

In de cave.

Het is oogstseizoen en de druiven worden binnengehaald. Je mag ervan uitgaan dat dit manueel gebeurt. Op dat moment is het belangrijk dat men niets gaat toevoegen. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste in wijn maken, maar het is van essentieel belang. De wijn kan zo zijn natuurlijke kracht behouden en is weerbaar voor wat komen zal.

*Terroir = alle natuurlijke factoren die een wijngaard omgeven zoals de ligging van het veld ten opzichte van de zon en de wind, het soort bodem en het klimaat.

Wijnlijst